Hogyan működik a moBILL?
Fizetési megoldás működése a kereskedő szemszögéből
Kereskedői oldalról a fizetés lebonyolítására kétféle folyamat alakítható ki. Amennyiben a vásárlási folyamat egy web oldalon keresztül indul (pl.: webshop-fizikai termék, hozzáférési díjak) akkor a vásárlók ezen a web oldalon keresztül választják ki a megvásárolni kívánt terméket/szolgáltatást és ezen a felületen kapnak értesítést a vásárlás sikerességéről és plusz SMS értesítést.
A web felületről kezdeményezett vásárlás előnye, hogy a termék kiválasztása egyszerűbb, gyorsabb a vásárlónak nem szükséges termékkódokat összeállítani.

Kereskedői web site-okon a megoldás alkalmazása egy beépülő modul alkalmazásával lehetséges mely 2-4 hét alatt integrálható.

Amennyiben a fizetési folyamat nem web oldal meglétére épül akkor a kezdő lépés minden esetben a vásárló által összeállított SMS üzenet küldéssel indul. Az SMS szövegében a vásárló a kereskedő által megadott termék vagy szolgáltatás azonosítóját küldi el egy központi telefonszámra ahonnan egy megerősítést kérő SMS üzenetre történő válaszadást követően zárul le a fizetési folyamat.

Kereskedői oldalon a moBILL platform adminisztrációs felülete pontos on-line adatokat szolgáltat a nap 24 órájában a forgalmak alakulásáról illetve megtekinthetőek az elszámolások és adott hónap várható bevételei ezen a fizetési csatornán keresztül.

moBILL integrátori model:moBILL aggregatori model:

Fizetési megoldás működése a felhasználók szempontjából
A vásárlók minden olyan kereskedőnél képesek mobilon keresztül fizetni akik csatlakoztak a mobil fizetési rendszerhez. Előnyös számukra, hogy nem szükséges rendelkezniük egy adott típusú bankkártyával vagy regisztrációval és előre feltöltött egyenleggel.
A fenti fizetési folyamatok alapján gyakorlatilag annyi feladatuk van egy-egy vásárlás alkalmával, hogy vagy web-en kiválasztják a kívánt terméket vagy SMS üzenetben elküldik a kódját és mindkét esetben jóváhagyják a vásárlást.

A működés mindkét fél számára gyors, biztonságos kötöttségek nélküli vásárlási folyamatot biztosít.